Курсове за възрастни

Общ френски език

По учебната система Campus 

Учебната система Campus е предназначена за изучаване на френски език в три основни нива, които покриват нивата от А1 до В2 според Европейската рамка за изучаване на езици. Системата е подходяща за обучение на младежи и възрастни. Всяко ниво е организирано в 12 учебни единици, като всяка от тях съдържа 5 или 6 урока. Към всяка учебна единица има преговор и тест за подготовка за изпитите DELF.

Учебната система Campus дава възможност за овладяване на основните комуникативни компетенции още от ниво начинаещи. Учебният комплект включва учебник, учебна тетрадка и CD с упражнения, чраз които се набляга на интерактивността, която спомага за по-добро усвояване на езика на разговорно ниво и на запаметяването на основния речников състав, граматични времена и спрежения, характерни за езика.

По учебната система Panorama 

Системата PANORAMA е на френското издателство Cle Internationale. Тя е съвременна, комуникативна система изцяло адаптирана към общоевропейските езикови изисквания за изучаване на френски език. Системата е одобрена от МОН. Предзначена е за ученици 9-12 клас и за възрастни. Тя е изцяло съобразена с Европейския езиков сертификат TELC, който от своя страна съответства на общо европейската езикова рамка. Системата е разлаботена в 4 нива, които обхващат граматически материала от DELF / A1 / до DALF / B2 /.

Учебната система PANORAMA е базирана на живата френска реч. Добре структурираният и достъпно поднесен учебен материал, включващ илюстрации, автентични текстове и разнообразни упражнения на френски език, води до балансирано развитие на основните умения: слушане, четене, говорене, писане и е подходящ за всяка възраст.